onsdag 17 juni 2009

Halmstad.. staden som skämmer ut sig..

i Halmstad så får man nu under midsommarhelgen inte campa i halmstad om man är 25år, visst är det trevligt med en kommun som kallar sig för upplevelse staden och turistort under sommarmånaden att göra så här.. Det är ju tydligen bara en upplevelse stad för de som har fyllt 25.

Halmstad skall ha en beachvolleyboll tunering i sommar, aha vilken strand då östra stranden eller kanske ute på tylösand? nej på torget... konstigt placering av en beachvolleyboll tunering eller hur? dessutom kommer den där krocka med andra evenemang... mer info

Vidare så har halmstad även en välkänd och omtyckt gatufestival på torget i augusti, de har fått bidrag av kultur och fritid samt varit på torget ett antal år, nu kommer man atningen behöva flytta på sig eller dela torget med beachvolleybollen... intressant planering, stora torg är iofs stort men inte tillräckligt för bägge dessa arrangemang... Dessutom konstigt att kommunledningen kör över sin egna kultur och fritid eller?

vidare så citerar jag nu en insändare från HP som är skriven av SPI:"Tänk er in i att som gammal i vårt samhälle år 2009, med behov av stöd och hjälp, bli indelad i olika behov som prissätts. För hjälp med våra mest elementära behov som att äta, kissa och bajsa finns en mall som anger vilken tid det får ta, som sedan prissätts.
Hur kan ett flertal förtroendevalda, för en del av er måste väl läsa och reagera, acceptera att äldre människor styckas upp i delar och varje behovsdel bedöms/prissätts för sig? Även äldre skröpliga människor är helheter med samma känslor, upplevelser och behov av helhet som andra. Vart är vi på väg med en samhällssyn, där äldre människors behov blir en bricka i en produktion som måste vara lönsam?"

U21-EM enligt aftonbladet fanns det 100vakter på plats i halmstad ändå så lyckades en person komma in på planen.. det är nog iofs inte speicellt svårt men om uppgifterna stämmer om 100vakter då får man ju skämmas över att han lyckades komma in.. enligt vad andra påstått stod det dock enbart 2 vakter på den sidan där han tog sig in..

Vidare så är det dock bra att halmstad verkar minska på bilarna inne i stan det är ju trevligt för oss som skall gå eller cykla, ett bilfritt centrum är behjärtansvärt.. dock så sakll ju givetvis handikappade få köra med bil..

Men sen måste halmstad omförhandla busspriserna, 23kr utan kort är alldeles för mycket för de som vill åka buss dessutom gäller biljetten enbart 1timma det gör att du hinner inte fram och tillbaka och måste lösa ny biljett för 23kr till, nu finns iofs tur och retur biljett om du reser vissa tider på dygnet.. men nej, inför lägre priser och inför dagskort som man kan köpa och resa med hela dagen.. detta för att man skall kunna åka dels till tex. eurostop och sen intill stan och sen hem utan att det skall kosta närmare 60kr.. och vem vet man kanske vill åka mer?
För att göra en återkoppling till den fantastiska staden sanfrancisco där fick man en biljett för 1,5dollar (under 15kr med dagens kurs) som var giltig i 5timmar.. man hinner åka en del på det kan jag tala om, och det var kontantpris...

I london finns dagskort som kostar i runda slängar 50svenska kronor men då får du åka hur mycket du vill när du vill och dessutom i tunnelbanan som är dyrare än bussarna.. och det här är med utan rabatt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar