tisdag 16 juni 2009

björklund..

citerar från Mats Pertofts (tales man i skolfrågor eller något sådant där är han)

blogg:"Jag blev riktigt upprörd över Björklunds utspel ikväll i rapport om att förbjuda elever att läsa upp sina gymnasiebetyg på Komvux om dom har godkänt eller bättre i slutbetyg. Det är hög tid att vi i Sverige börjar värdesätta att ungdomar som inte har haft intresse eller förmåga/ork på gymnasiet vill förbättra sina möjligheter för att antingen få bättre jobb eller komma in på en högskola. Detta är inget som skall bestraffas utan uppmuntras !"

Komvux "räddade" ju mig och för er som tror att han inte har planer på att ta bort komvux helt så kan man se att det har han nog visst i de stora minskningar som gjorts till komvux i många kommuner idag finns det itne ens längre..

Det finns många anledningar till att man kanske bara får ett g som han inte tar hänsyn till..

Föresten det finns en facebook grupp ni kan joina om ni precis som jag är emot björklundskomvux planer: http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=93166056726


Vidare så säger björklund att elever skall kunna stängas av i en vecka om de uppför sig illa i skolan, hur fungerar det med perspektivet en skola för alla? och borde inte resurerna läggas på varför han beter sig som han gör? och kan det inte bli en "morot" om han hatar skolan att han blir avstängd? och sätter då detta i system?

hans skolpolitik är ingen jag alls håller med om... dessutom skall detta drivas igenom innan valet 2010..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar