måndag 25 maj 2009

tyskland..

tyskland verkar ha fattat att ekologisk mat är att föredra i framtiden.. jag saxar in från en artikel i sveriges rado..

Växande bransch
Eko-handeln i Tyskland utgör än så länge bara en mindre andel av den totala tyska livsmedelsbranschen, men ekobutikerna växer med över 20 procent per år och för varje vecka öppnas en ny ekologisk stormarknad i Tyskland.

Priserna har sjunkit i takt med att volymerna ökat. Den förra tyska regeringen införde subventioner för ekologiskt jordbruk. På basvaror som mjöl, mjölk och yoghurt råder idag ingen större prisskillnad, medan den ekologiska biffen eller kotletten kan kosta både två och tre gånger mer än den som ligger i kyldisken på Aldi eller Lidl.

det som kan vara värt att nämna är att artikeln är från början utav 2006..
Så vem vet köttet kanske med har kommit ned i pris..

lite på samma tema kan jag tala om att en del folkpartister och andra påstår att inte det ekologiska jordbruket skulle kunna försörja alla människor på jorden.. dock har de inte hänvisat till en undersökning, men däremot kan jag hänvisa till en undersökning som påstår att det ekologiska jordbruket visst kan försörja alla människor med mat.. det handlar mer om att maten måste omfördelas och tillverkas även i fattiga länder..

citat:"Med hållbart ekologiskt jordbruk kan vi föda världen. Forskning visar att de som har mest att vinna på ekologisk odling är människor i utvecklingsländerna - där behovet av mat är som störst.

Låt oss en gång för alla ta död på myten att det ekologiska jordbruket är ineffektivt och omodernt och saknar möjlighet att föda jordens växande befolkning. Så är det inte. Snarare är det ekologiska jordbruket en nyckel till lösningen av världssvält, konflikter och social orättvisa."

Källor:


"Organic agriculture and the global food supply" publicerades den 4 juli 2007 i tidskriften "Renewable agriculture and food systems", vol 22, sid 86-108

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar